17 Oca 2011

Golden Globe 2011 - Altın Küre Ödülleri 2011

Her yıl merakla beklenen Altın Küre Ödülleri bugün yine sahiplerini buldu. Ödüllerin doğru yerlere gidip gitmediği her zamanki gibi bu yılda tartışılsa da, bizim için asıl önemli olan konu kıyafetler olduğu sürece diğer konuların pek önemi kalmıyor.Lafı fazla uzatmaya gerek yok sanırım. İşte Golden Globe gecesinin en şıkları ve rüküşleri karşınızda :)





Natalie Portman giydiği Viktor & Rolf elbiseyle de Golden Globe'a adaydı :) Şeker pembesi renginde üzerinde sadece kırmızı gül detaylı sade elbisesi, Tiffany & Co. mücevherleri, kırmızı clutchı ve Stella McCartney kırmızı ayakkabılarıyla oldukça şıktı.

Jennifer Lopez'in kıyafetini görür görmez "Klasik J-Lo" dedim. Transparanı, tülleri, pırlantaları, swarovskileri çok seven, gerek kostümünde gerekse aksesuarlarında bunu ortaya çıkaran Jennifer Lopez, Zuhair Murad elbisesini yine kendisine çok yakıştırmıştı. Christian Louboutin ayakkabıları ve Swarovski clutchı yanı sıra 5 milyon dolarlık  Harry Winston mücevherleri ilgi odağıydı.

Emma Stone yumuşacık bir şeftali tonuyla gözlerimizi kamaştırıyor, fakat bu kadar sade ve düz olması ne kadar doğru bilemiyorum. Emma Stone, Calvin Klein marka elbisesi ve Van Cleef & Arpels  marka mücevherleri ile karşınızda. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
 Olivia Wilde'i House dizisi sayesinde çok sevmiştim zaten, bir de üzerindeki -en sevdiklerimden- Marchesa elbiseyi görünce daha bir sevdim kendisini. Altın rengi Christian Louboutin ayakkabıları,Tiffany & Co. mücevherleri ve Judith Leiber clutchıyla da çok güzel bir uyum içerisindeydi.

Heidi Klum, Prada  elbisesi içerisinde "Miami'deydim, geçerken uğradım" diyor sanki. Kırmızı halı için pek uygun bulmasam da kıyafetini, Pierre Hardy ayakkabıları, Fred Leighton mücevherleri ve Roger Viver clutch'ı kıyafetiyle oldukça uyumlu göründüğü bir gerçek.
 Sofia Vergara'yı bir çoğumuz Modern Family'den tanıyıp, orda ki "cazgır" halleriyle pek seviyoruz. Güzelliğinden kaynaklı mıdır bilinmez ama ben kendisini kırmızı halıda pek bir beğendim. Kıyafetini ve mücevherlerini inceleyecek olursak Vera Wang elbisesi ve David Webb mücevherleri oldukça şık görünüyordu. 

Ve tabi ki de yeşiller içinde birbirinden güzel kadınlar da vardı. Catherine Zeta Jones Monique Lhuillier marka fırfırlı ipek  elbisesiyle kırmızı halı üzerinde  bir prenses edasıyla dururken , Angelina Jolie ise Versace elbisesi ve sırt dekolte detayıyla her zamanki gibi güzelliğini ve şıklığı konuşturdu. Ferragamo ayakkabısı ve Robert Procop marka mücevherleriyle de bu şıklığı tam anlamıyla tamamlamıştı. "Mad Men" dizisinden tanıdığımız Elizabeth Moss'ta yeşili tercih eden bir diğer ünlüydü. Donna Karan elbisesi içinde gülümsemesi ve kendisine olan güveniyle "Ben de burdayım!" der gibi bir hali vardı. Tabi bu kıyafete Lorraine Schwartz mücevherleri ve Judith Leiber clutch'ı eşlik ediyordu. Son olarak da  "Black Swan"dan hatırlayacağımız Mila Kunis'i Vera Wang elbisesi içinde görüyoruz.  Lorraine Schwartz mücevherleri, Judith Leiber clutchı ve Yves Saint Laurent ayakkabısı da bu güzel elbiseyle uyum içindeydi.

Özel geceler için en çok tercih edilen kostümlerden biri de glitter olanlarıdır. Gecenin yıldızı olmak adına parıl parıl parıldayan elbiseler daha çok dikkat çeker. Ünlülerimiz de bu kıyafetler içinde oldukça dikkat çekiciydi.Carrie Underwood, Badgley Mischka elbisesiyle oldukça şıkken, Jane Lynch sade elbisesini Daniel Swarovski mücevherleriyle tamamlamıştı. 
Anne Hathaway'in payetlerle ve swarovskilerle süslenmiş Giorgio Armani elbisesi önden ne kadar sade görünsede, sırt dekoltesi oldukça güzeldi. Ayrıca omuz detayı da ayrı bir hava katmıştı güzelliğine. Son olarak parlayan güzellerden biri olan Scarlet Johanson'ın Elie Saab marka elbisesini daha önce Helen Mirren'da da görmüştük ve doğruya doğru ona daha çok yakışmıştı. "Hadi canım ordan" dediğinizi duyar gibiyim ama sırf çok güzel diye de gerçeği söylemeyecek değilim hani :) Ayrıntılara girecek olursak bu güzel elbiseyi, Van Cleef mücevherleri ve Jimmy Choo ayakkabısıyla tamamlamıştı.

Zerafetin rengi ne diye sorsalar bir çoğumuzun cevabı siyah olur kesinlikle. Ünlülerimiz de böyle düşünüyor olacak ki siyah tercih edenlerin sayısı da az değildi. Hem çok zarif, hem de ince görünmek için en önemli renk olan siyah hepsine ayrı bir hava katmış. Eva Longoria'ya baktım, baktım ve bir daha baktım :) İşte tam anlamıyla şıklık, zerafet, hepsi toplanmıştı. Kırmızı halı üzerinde de ne kadar güzel duruyordu. Üzerindeki Zac Posen tuvalette daha fazla söze gerek yok der gibi bize bakıyor ve bizi hemen susturuyordu :) 
Christina Aguilera, Zuhair Murad elbisesiyle bu senenin modasına son derece uymuştu. Nude bir elbise üzerine siyah dantel detayları oldukça güzeldi. Balık etli olmasına rağmen, üzerine tam oturan bir elbise giyerek kendine olan güveninden ötürü daha fazla konuşmayarak sözü sizlere bırakıyorum. Halle Berry Nina Ricci elbisesi içerisinde oldukça güzel görünse de, elbise biraz kafa karıştırıcı aslında. Acaba arkadaki tül kuyruk detayı olmasa daha mı güzel olurdu, yada uzun olupta bu detay olsa daha şık mı olurdu bilemedim ama Halle Berry içindeki catwoman sayesinde her türlü çekici hale getirdi bu elbiseyi. Ve Kelly Osbourne giydiği Zac Posen elbisesini, Casadei ayakkabılarını ve Kimberly McDonald mücevherlerini kendine son derece yakıştırmıştı. 
Ve Son olarak; Taparak izlediğim dizinin güzel iki oyuncusu olan Christina Hendricks ve January Jones. 
Christine Hendricks, Romona Keveza'nın kırmızı ipek elbise içerisinde yine tüm hatları ortadaydı. Bu güzel elbisesine, Chopard küpeleri ve bilezikleri eşlik ediyordu. January Jones ise Versace elbisesi ve ayakkabılarıyla mükemmeldi.(E tabi Versace'nin yüzü olmak kolay değil)  Başlarda ayakkabısına pek ısınamasam da daha sonraları gözüm alıştı ve sevdim ben :) Sizce nasıl olmuş?
Ve diğerleri,










Kırmızı halıdan ve konukların kıyafetlerini bu kadar inceledikten sonra sanırım gecenin asıl katılım amacına da inceden değinsek fena olmaz :)

2011 Altın Küre ödüllerini kazananların listesi
En iyi erkek oyuncu (Drama): Colin Firth (King's Speech)
En iyi kadın oyuncu (Drama): Natalie Portman (Black Swan)
En iyi erkek oyuncu (Komedi veya müzikal): Paul Giamatti (Barney's Version)
En iyi kadın oyuncu (Komedi veya müzikal): Anette Bening (The Kids are All Right)
En iyi film (Komedi veya müzikal): The Kids Are All Right
En iyi film (Drama): Social Network
En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christian Bale (Fighter)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Melissa Leo (Fighter)
En iyi yönetmen: David Fincher (Social Network)
En iyi senaryo: Social Network (Sosyal Ağ)
En iyi animasyon filmi: Toy Story 3 (Oyuncak Hikayesi 3)
En iyi film şarkısı: "You Haven't Seen The Last of Me" (Burlesque)
En iyi film müziği: Trent Reznor ve Atticus Ross (Social Network)
Yabancı dilde en iyi film: "In a Better World" (Danimarka)
Bir TV mini dizisi ya da filminde en iyi erkek oyuncu: Al Pacino (You Don't Know Jack)
Bir TV mini dizisi ya da filminde en iyi kadın oyuncu: Claire Danes (Temple Grandin)
Bir TV dizisinde en iyi kadın oyuncu (drama): Katey Sagal (Sons of Anarchy)
Bir TV dizisinde en iyi erkek oyuncu (komedi veya müzikal): Jim Parsons (The Big Bang Theory)
Bir TV dizisinde en iyi kadın oyuncu (komedi veya müzikal): Laura Linney (Big C)
Bir TV dizi, mini dizi ya filminde en iyi yardımcı kadın oyuncu: Jane Lynch (Glee)

2 yorum:

sinem dedi ki...

stardust, süper bir post hazırlamışsın emeğine sağlık. bloğunu yeni keşfettim ve bundan sonra takipçinim:)

Stardust Memories dedi ki...

Hoşgeldin Sinem, Çok teşekkür ederim, çok sevindim beğenmene. Her zaman beklerim bu güzel yorumları :)

Related Posts with Thumbnails