17 Oca 2012

Golden Globe 2012 - Altın Küre Ödülleri 2012



Geleneksel 69. Golden Globe ödül töreni önceki akşam düzenlendi. Her ne kadar geç saatte başlamış olduğu için izleme fırsatı yakalayamamış olsam da dünden beri baktığım fotoğraflarıyla izlemiş kadar oldum. Ödüllerle ilgili yine değişik düşüncelerim mevcut fakat sonucun bu yönde olacağını biliyordum. Red Carpet'a gelecek olursak eğer geçen seneden çok bir farklılık olmamış gibi. Geçen sene şık olarak tabir edilenlerin bir çoğu bu sene vasat kategorisine girmiş hatta. Tabi onları görmezden gelip en şık olanlar ile başlıyoruz.


Söz konusu Angelina Jolie olduğunda kelime haznem yetersiz kalıyor. Bitaneciğim o benim:) Elbise tercihini yine her zamanki gibi Atelier Versace'dan yana kullanmış ve çok ama çok yakışmış. Brad'cigimde bunu farketmiş olacak ki bir dakika elini bırakmadı canımıniçinin. Ayrı fotoğrafını koymak için aradım ama yok bulamadım! Sende haklısın Brad'cigim!
Vücuduna tam oturan uzun elbisesi tek kelimeyle enfesti. Yakasındaki kırmızı detayla, Louboutin çantasını aynı renk seçmiş; ayakkabılarında da elbisenin ana rengini kullanmıştı. Pek tabi onda da tercihi yine Versace'dan yana olmuştu.



Emma Stone sarışın haliyle olduğu kadar kızıl haliylede gönüllere taht kurdu bile. (Crazy, Stupid, Love'ı hala izlemediyseniz hemen izleyin deriimm! Mükemmel görünüyor orda.) Geçen sene olduğu gibi bu senede fazla abartıya kaçmamıştı güzel oyuncu ve Lanvin'in mor - fuşya karışımı elbisesiyle tam anlamıyla bir kızıl afet olmuştu :) Omuzlarındaki işlemeler ve fuşya tül ayrıntısı elbiseyi hem tek renk olmaktan kurtarmış hem de elbiseye çok güzel bir renk katmış. Kemerindeki kristal kartal detayıda kıyafetle son derece uyumlu olmuş.Elbisesinde olduğu gibi ayakkabı tercihini de yine Lanvin'den yana kullanmış.


Zooey Deschanel bu kadar sevimliyken hakkında insan nasıl kötü birşey söyleyebilir ki? Herşeyden önce papyonlu ojeleriyle baştan aşağıya geceye hazır gelmişti! :) Pradaya büründüğü gecede sırt dekolteli yeşil - siyah karışımı elbisesi harikaydı. Siyah saten elbisenin üstü siyah ve zümrüt yeşili cam inciler, yakası ise sedef işlemeleri ile süslenmişti. Yeşil prada clutchı da aynı zümrüt yeşili cam inciler ile işlenmişti. Makyajında da abartıdan kaçınarak, dikkatleri sadece gözlerine çekmek istemiş. Benim en çok hoşuma giden 60'lardan kopmuşta gelmiş olan kabarık saçlarıydı tabi..


En iyi kadın oyuncu adayı olan Rooney Mara, benimde en büyük favorimdi açıkçası. (ki Merly Streep'in daha fazla ödül almasına katlanamıyorum artık!! Gençlerin önü açılmalııı!) The Girl with the Dragon Tattoo filmindeki gerek oyunculuğu gerekse güzel gözleri sayesinde bu senenin en çok konuşulan isimlerinden biriydi. Gece de Nina Ricci (Pre-Fall 2012 )'nin siyah şeritli uzun elbisesini tercih etmişti. Elbisede derin göğüs dekoltesi olmasına rağmen hiç göze batmıyordu ve çok estetik görünüyordu. Saçlarını ortadan ayırıp sıkıca toplatmış ve makyajında da sadece gözlerinde eyeliner ve dudağında açık pembe bir ruj tercih etmişti. Fred Leighton mücevher ile de görüntüsünü tamamlamıştı. 


Modern Family'nin Gloaria'sı Sofie Vergara, törenden eli boş dönse de gönlümüzün birincisi :) O güpgüzeel saçları, şımarık tavırları, cazgır bağırışları sayesinde tabikide! Ödül töreninde giydiği petrol mavisi denizkızı modeli elbisesiyle yine bizi şaşırtmadı.Vera Wang imzalı elbisenin bel altından başlayan tüylüymüş izlenimli desenine ben bayıldım. Eğer o da olmasaydı dümdüz bir elbise olarak pek sıkıcı olabilirdi. Aslında elbisesinden daha çok konuşulan başka bir konu vardı o gece. Evet evet doğru tahmin ettiniz :) mücevherleriydi bu konu. Toplamı 5 milyon dolarcık eden küpe, bilezik ve yüzük üçlüsü Harry Winston imzalıydı.


Heidi Klum, geçen seneye oranla daha iyiydi bu sene. Tabi geçen sene ki Miami plajlarından gelmiş halini düşünürsek ne giyse iyi diyebiliriz. Şeftali tonlarındaki derin sırt dekolteli elbisesi Calvin Klein imzalıydı ve bu güzel elbiseyi Lorraine Schwartz'ın şahane bir turkuaz kolyesi ile tamamlamıştı. Doğrusu elbiseden daha çok kolyeye bayıldım hatta taptım! Küçük bir dipnot eklersek o mükemmel kolye de sadece 1 milyon dolarcık :) 


Tina Fey, gerek oyunculuk, gerek yazarlık gerekse yapımcılık anlamında çok beğendiğim bir isim. 30 Rock'kolik olarak yaptığı her harekette kahkahalara boğulma potansiyeline sahibim. Bu yüzden de çuvalda giyse benim gözümde bir prenses kadar güzel o:)
Oscar de la Renta (Resort 2012) fuşya straplez elbisesini straplez ve denizkızı modelinde tercih etmiş bu sene ve eteklerindeki fırfırlar elbisesine çok güzel bir hareket katmış. Doğru tercih olmuş diyemem - gerek boyundan, gerekse vücut ölçülerinden - fakat renk açısından kendisine son derece yakışmış. Aksesuar olarak sadece Kwiat marka küpeleri ve Oscar de la Renta clutchı tercih etmiş.


Claire Danes son iki senedir Golden Globe'dan eli boş dönmeyenlerden. Bu sene de Homeland dizisindeki rolü sayesinde en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. (Diziyi hala izlemeyen varsa hemen başlamalarını tavsiye ediyorum son zamanlarda izlediğim en güzel dizilerden biri) Claire Danes'le ilk tanışmamız Stardust filmi sayesinde olmuştu.Tabi o zamanlar utandığında parlayan bir yıldızdı. Şimdi ise sadece utandığında değil sürekli parlamaya başladı. Neyse ödül töreninde giydiklerine dönecek olursak eğer; o gece tam benim tarzım olan üst kısmı beyaz olan sırt dekolteli siyah bir elbise giymişti.Sırtında işlenmiş taşlar elbise çok güzel bir ışıltı katmıştı. Bayıldıımmmm! J. Mendel'in (Pre-Fal 2012) elbisesini Bvlgari mücevher, Tiffany*Co. clutch ve Giuseppe Zanotti ayakkabılarla tamamlamıştı. Makyajında da dikkati dudaklarına çekmek istemiş ve en doğrusunu yapmış. O kıyafetle yapılabilecek en güzel makyajdı bence.


Glee'nin sevimli kızı Lea Michele söz konusu kırmızı halı olunca bi anda halleniyor. Elini kolunu nereye koyacağını şaşırıyor. Yaşı daha 25 olmasına rağmen giydikleriyle kendisini 30+'larda gösteriyor. Üzerindeki Marchesa (Spring 2012) çok güzel olmasına rağmen fazla iddialı bence. Geçen seneki sade ve güzel seçimlerinden sonra bu sene nedense çok yapay geldi bana. 


Bu senenin Golden Globe felaketi benim için Natalie Portman sanırım. Geçen seneki şıklığının aksine bu sene SON derece rüküştü. Üzerinde annelerimizden kalma fuşya perde kıvamındaki straplez elbisesi o kadar kötüydü ki model namına bir şey yoktu bile. Perdeyi alıp sarmışcasına giyilen bir elbiseden dolayı gerikalan herşey teferruattı bana göre. Makyajının güzelliği yada kendisinin güzelliği de kıyafet sebebiyle sönük kalmıştı.
Meraklılarına; elbisesi Lanvin, ayakkabıları Jimmy Choo.


ve kısa kısa diğer isimler de ne giymiş bakalım mı?

DIOR

GILES 

GUCCI

ELIE SAAB
HAIDER ACKERMANN
Gecenin ülkemiz için en önemli olaylarından biri olan Meltem Cumbul ve Chloe elbisesi. Elbisenin güzelliği, çirkinliği beni çok ilgilendirmiyor açıkçası orada olması bile mükemmeldi benim için.



Beyler de çok şıktı tabi o gece...



ve birbirinden eğlenceli  görüntüler :)


Kırmızı halıdan ve konukların kıyafetlerini bu kadar inceledikten sonra sanırım gecenin asıl katılım amacına da inceden değinsek fena olmaz :)

2012 Altın Küre Film ve Televizyon ödüllerini kazananlar:

Sinema
-En iyi film:
The Descendants
-En iyi erkek oyuncu: George Clooney
-En iyi kadın oyuncu: Meryl Streep
-En iyi film (Müzikal veya Komedi): The Artist
-Eniyi erkek oyuncu (Müzikal veya Komedi): Jean Dujardin (The Artist)
-En iyi kadın oyuncu: Michelle Williams (Müzikal veya Komedi): (My Week With Marilyn)
-En iyi yönetmen: Martin Scorsese (Hugo)
-En iyi yardımcı erkek oyuncu: Christopher Plummer (Beginners)
-En iyi yardımcı kadın oyuncu: Octavia Spencer (The Help)
-En iyi senaryo: Woody Allen (Midnight in Paris)
-En iyi yabancı dilde film: (A Separation) (İran)
-En iyi animasyon: The Adventures of Tintin (Steven Spielberg)

Televizyon
-En iyi dizi (Drama):
Homeland
-En iyi erkek oyuncu (Drama): Kelsey Grammer (Boss)
-En iyi kadın oyuncu (Drama): Claire Danes (Homeland)

2 yorum:

mintyesili.blogspot.com dedi ki...

bu kadar şey içinde en çok beğendiğim şey jessica biel'in makyajı. en şık olanlar a.jolie ve emma stone. ama angelina jolie'nin çantasını sevmedim.
charlize t.'yi de pek beğenmedim ben maalesef.çok soluk duruyor.

Stardust Memories dedi ki...

charlize theron'un güzelliği hatrına sanırım ne giyse yakışıyor denilenlerden.

Related Posts with Thumbnails