24 Ara 2011

Yılbaşı Makyajı


"İki dirhem bir çekirdek" olmak için gereken herşeyi hazırladınız.Nereye gideceğinizden tutunda hangi kıyafeti giyeceğinize, hangi ayakkabıyla hangi çantanızın daha çok yakışacağına ve hatta aksesuarlarda hangi küpeyle hangi kolyeyi takacağınıza bile fakat eksik birşey var... Ne mi? Makyajınız tabi ki... O kadar hazırlığa yakışır nitelikte yılbaşında pırıl pırıl olmak kim istemez ki? Güzel ve pürüssüz bir cilt, göz alıcı göz makyajı ve mükemmel dudaklar! 
İşinizi kolaylaştırmak adına işte adım adım güzellik karşınızda...


 1)İdeal zemin Öncelikle makyaj için doğru zemini hazırlamanın yolu fondötenden ve pudradan geçiyor. Bununda altın kuralı biliyorsunuz ki gündüz kremleri. 
Makyajınıza başlamadan gündüz kremini cildinize sürerseniz eğer, makyajınıza başlayana kadar cildiniz onu emer ve fondöteniniz cildinize kolayca yayılır. Fondöten seçiminiz ise ayrı bir önemli nokta, genel olarak bilinen bir gerçek vardır ki fondöten gözenekleri kapatır ve cilt hava almaz. Tabi artık su bazlı fontötenler sayesinde böyle birşeyden de kurtulduk. 
Fondöteninizi cildinize ister fırça, ister sünger yoluyla uygulayabilirsiniz. Tabi ikisininde nemli olması şartı ile. Fondöten sürerken yüzün orta bölgesinden dışarıya doğru sürün ve dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de saç diplerinize ve yüzün birleştiği kulak altı kısımlara da uygulamanız ve renk farklılığı olmaması. Bazı bayanlar bu hataya düşüp "maske" gibi yüzleriyle dolanıyorlar ortada... 
Pudra: Cildinizin fondöten gibi yoğun bir kapatıcıya ihtiyacı yok ise ben sadece pudrayla yetinirim diyorsanız ten renginizle uyumlu bir pudra alabilirsiniz tabi bunu da denemenin yolu ellerimizden değil çenemizden geçiyor. (Ellerinizin teninin rengi her zaman yüzünüzünkinden daha açıktır.) Pudranızı da büyük bir pudra fırçasıyla ince tabaka halinde sürmelisiniz. 

Bu arada kalıcı bir makyaj isteyen hanımlara da dipnot: Fondöten üstüne şeffaf bir pudrayı sürmeniz hem cildinizde yağlı bir görünüm yaratmayacak hem de gece boyu cildiniz güzelliğini koruyacaktır.

2)Çarpıcı bakışlar: İşte hanımlar asıl önemli noktalardan birine geldik. Bakışlarınız o gecenin en önemli kahramanlarından biri olacak. Tabi bunda seçim sizin... İsterseniz ben bakışlarımdan daha çok dudaklarıma güvenirim gözlerim çok dikkat çekmesin derseniz göz makyajınızı olabildiğince doğal tutmalı ve yoğunluğu dudaklara vermeli, isterseniz de bakışlarım herşeyim benim mottosuyla hareket edip smokey eyes bakışlarla etrafta dolanıp "göz"ünüze birilerini kestirmelisiniz...
Göz makyajına concealer ile başlamalısınız. Gün boyunca işte bilgisayara dikkatli bakmak, geç yatmak vs derken göz etrafları almış başını gidiyor. Buna dur demenin en kolay yolu da ten renginizden bir renk açık concealer ile gözlerinizi doğal görünümüne kavuşturabilirsiniz. Tabi concealerı da küçük küçük noktalar halinde göz altınıze ve üstüne sürmeli ve nazikçe yaymalısınız. (ben bundan sonra da hafif bir pudra sürüyorum)
Göz makyajına sıra geldiğinde ise öncelikle gözümüzün üstüne aydınlık ve ışıltılı bir göz farını kaşlarımıza kadar sürüyoruz. Ki hem gözlerimiz ışıl ışıl olsun hem de rengini ortaya çıkarsın...
Şimdi gelelim ilk bahsettiğim noktaya yani vurguyu nereye yapmak istediğinize... çekici bakışlarım olsun istiyorum diyorsanız, Öncelikle yapmanız gereken koyu renk bir göz kalemini üst kirpik diplerinize çizgi çekerek göz çevrenizi belirlemeniz ve koyu renk ışıltılı! göz farınızı da gözünüzün dışına doğru göz çukurunuzun iyice üzerine sürün. Biraz da dışarı doğru hafifçe dağıtın. Aynı şekilde alt kirpiklerinde içine ince bir çizgi çekmeli bunu ya pamuklu çubukla yada parmağınızla hafifçe dağıtın. Böylelikle keskin görünümünü yok edersiniz.
Doğal görünümlerde bir göz makyajı isteyenler için ise: Öncelikle koyu renk gözlere sahipseniz ışıltılı bej ve sedef tonlarını, renkli göz sahibi iseniz açık mavi - gri veya yeşil tonlarını gözlerinizin üstüne sürebilirsiniz. Gözlerinizin iç kısmına beyaz, orta ve kenarlarına da bu söylediğim renklerden birini sürüp hafifçe dağıtırsanız hem doğal bir görünüm elde edersiniz hemde yılbaşına yakışır nitelikle parlaklığınızı da kaybetmemiş olursunuz. 
Rimele gelirsek eğer; Öncelikle yapmanız gereken kirpiklerinizi taramanız ve kirpik kıvırıcı kullanmanız! :) İş rimeli sürmeye geldiğinde zaten ayna karşısında yapılan klasik olan başımızı hafifçe kaldırıp aynaya bu şekilde bakarak rimeli sürmemiz göz çevresine bulaştırmamak adına iyi bir teknik olarak bilinmekte. Kirpiklerinizin uzun görünmesini istiyorsanız öncelikle rimeli kirpiklerinizin uç kısmına, kuruduktan sonra da ikinci ve üçüncü katı dipten sona doğru sürmelisiniz. Alt kirpiklere de sürmek için fırçayı tekrar rimele batırmak yerine, üstteki son kattan sonra hafif bir şekilde sürmelisiniz.
Böylelikle enfes bakışlara sahip olabilirsiniz. 

3)Al Yanaklar: Allığı da yine göz makyajınıza göre ve elbetteki giyeceğiniz kıyafete göre seçmelisiniz. Kırmızı, Siyah gibi koyu renklerde bir kıyafet giyecekseniz eğer allığınız da bronz yada şeftali tonlarında olmalı. Yok ben makyajımda da kıyafetim de daha toprak ve doğala kaçıyorum diyorsanız eğer pembemsi tonlar kıyafetiniz ve makyajınızın tamamlayıcı için birebir. Ben yanda olan bourjois'in serisini kullanıyorum genelde. Küçük olmaları çantama sığdırmam için kolaylık sağlarken birbirinden güzel renkleri de bana farklı olanaklar sağlıyor. Allığınızı fotoğrafta da görüldüğü üzere balık dudak yaparak burnunuzun ucu izasından başlayarak sürebilirsimiz. Tabi allık için en önemli şartlardan biri de nerde başlayıp bittiğini göze batacak şekilde belli etmemesi. 
Yanaklarınızda ışıltılı bir görünüm için terracottalar en güzel seçenek ama makyajınız ile uyumlu terracottanız yok ise eğer siz de benim gibi pembe ve tonlarındaki göz farlarınızı rahatlıkla allığınız üstüne sürebilirsiniz. Böylelikle allığınızda da mutlu sona ulaşabilirsiniz.

4)Bal Dudaklar: Yılbaşı demek kıpkırmızı dudaklar demek değil mi? :) Simsiyah minik bir elbise ve özenle yapılmış saçlar ve kıpkırmızı dudaklar... Hayali bile çok güzel değil mi?! :)
Son aşamanın ilk kuralı dudaklarınıza pudra sürmeniz. Evet klişe ama bir o kadar da gerçek. Eğer kalıcı bir ruj istiyorsanız rujunuzu sürmeden önce çook hafif bir pudra dokunuşu yapmalısınız dudaklarınıza. Kalıcılığı tarafımca kanıtlanmıştır :) Ben kırmızı rujda Lancome le rouge absolu creme brillance'ı kullanıyorum (tabi kullanmak denirse ayda yılda bir :) )
Pudrayı dudaklarınıza sürdükten sonra dudak kalemi ile dudak çizgilerimizi bir güzel belirginleştiriyoruz veee mutlu son dudaklarımızın ortasından başlayarak rujumuzu sürüyoruz. Bu kadar basit :) Tabi göz gibi bundada makyajınıza ve saç uyumunuza dikkat! Gözler dikkat çeksin dediysek en başta dudaklara hafif şeftali tonlarında bir ruj sürüyoruz. 
Ruj sürme işleminden sonra da kağıt mendilimize bir güzel öpücük kondurup 2. katımızı sürüyoruz ve enfes dudaklara sahip oluyoruz.

Küçük bir dipnot: Kırmızı rujda hatırlarda kalan en önemli şey dişlerimize bulaşması! Bunun içinde araştırmaların sonucu ruju sürdükten sonra baş parmağımızı çocukların emdiği gibi emersek rujun fazlası parmaklarımızı çıkacakmış! (ben henüz denemedim) 

Veee sonuç olarak hazırsınız! 
Bu arada saçlarına henüz karar veremeyenler varsa bir sonraki postu beklesinler sıra onlarda!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails