27 Eki 2010

Mor Çatı Sığınağı için toplanıyorlar..


Toplumumuzun en büyük kanayan yaralarından biri olan kadına ve çocuğa şiddet ne yazık ki içten içe sürüp gidiyor.. Şiddet gören kadınlarımız ve çocuklarımız korkularından yada muhtaçlıklarından bunu içten içe hep yaşıyorlar. Şiddete uğrayanlarımız için "Mor Çatı" kadın sığınağı vakfı 1990 yılından beri aktif bir şekilde bu yaraya parmak basıyor ve yardıma muhtaç kadınlarımıza destek oluyor. Mor Çatı Dayanışma Merkezi hakkında kısaca bilgi verecek olursak..
  Mor Çatı gönüllüleri şiddete uğrayan kadınlarla dayanışma oluşturuyorlar. Danışma Merkezine telefonla ya da yüz yüze ortalama günde 10 başvuru olmakta. Merkez, çalışmalarını kadınlara yardım etmek değil, şiddete karşı kadın dayanışması oluşturmak, birlikte mücadele etmek üzere sürdürüyor.

Gönüllü dayanışması: Mor Çatı'ya, yaşadıkları şiddet nedeniyle başvuran kadınlarla genellikle önce telefonda görüşülür. Ardından yapılan yüz yüze görüşmede, seçenekler birlikte gözden geçirilir, şiddetin sorumlusunun kadınlar olmadığı vurgulanır. Kadınlar, kendileri ile ilgili en doğru kararı yine kendileri verecektir. Mor Çatı gönüllüleri kurtulmuş kadınlar değildir. Bu nedenle bizler, başvuru alırken kendi önyargılarımızı, değerler sistemimizi de sorgularız. Mor Çatı'da gönüllü olmak için atölyelere katılmak gerekir.

Psikolojik destek: Şiddet yaşamanın getirdiği umutsuzluğu, suçluluk duygusunu, utanç ve korkuyu yenebilmek, yeni yaşam seçenekleri oluşturabilmek için Mor Çatı'da psikolojik danışmanlık sağlanır. Bu alanda çalışma yapan herkesin öncelikle hiçbir kadının şiddeti provoke ettiğine, ya da bunu hak ettiğine inanmaması beklenir. Kısacası şiddet gören kadınlara destek verecek psikologların kadın bakış açısına sahip olmaları gerekir.

Hukuksal destek: Şiddete uğrayan kadınların büyük bir çoğunluğu, yasal haklarını ve bunları nasıl kullanacaklarını bilememektedir. Kadınların bu ihtiyaçları gönüllü avukatlarımızın verdiği hukuksal danışmanlık ile karşılanmaktadır. Hukuk alanında çok sık gözlenen bir durum, uygulayıcıların kadından yana olmayan yaklaşımları nedeniyle var olan yasalardaki olumlu hükümlerin bile uygulanamamasıdır. Bu nedenle hukuksal danışmanların da kadın bakış açısına sahip olması büyük önem taşır.
Bu aşamada sizde kendinizce bir şeyler yapmak istiyorsanız eğer Santral İstanbul'da bulunan Otto Santral'de 8 Kasım Akşamı ünlü sanatçılarımızın kostümleri açık arttırma ile satılacaktır. 
Kimlerin kostümleri satışa sunulacak diye merak edenlere; Emel Sayın, Ajda Pekkan, Gönül Yazar, Hülya Avşar, Sezen Aksu, Tuncel Kurtiz,Nilüfer, Hülya Koçyiğit, Lale Belkıs,  Orhan Gencebay, Tarkan. Türkan Şoray ve Zuhal Olcay gibi Türk sanatçıların yanı sıra Buika ve Monica Molina gibi yabancı sanatçıların da kostümleri satışa sunulacak. Gecede ayrıca; Galatasaray ve Fenerbahçe futbol ve basketbol takımlarının imzalı formaları ile; Beşiktaş ve Türk Milli futbol takımlarının da imzalı formaları satışa sunulacak.
Müzayede öncesinde Mor Çatı gönüllüsü Deniz Marşan’ın koordinatörlüğünde moda tasarımcılarımız Elif Cılızoğlu, Jale Hürdoğan, Zeynep Tosun, Zeynep Erdoğan, Özgür Masur, Ayşe Deniz Yeğin, Gamze Saraçoğlu ve Mehtap Elaidi’nin tasarladığı tişörtler de satılacak.
Satış kampanyasına destek vermek amacıyla tişörtleri giyen ünlüler arasında ise; Beren Saat, Azra Akın, Aylin Aslım, Banu Güven, Ebru Akel, Rojin, Sedef Avcı ve Şebnem işigüzel gibi isimler yer almakta. 
Tişörtlerin ilk satış merkezi Bilstore Tünel mağazası.




Ayrıntılı bilgi ve kostümler için: http://www.mormuzayede.com/

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails