28 Kas 2010

Evimdeki en sevdiğim eşyalarımmm

Hepimizin evinde daha bir mutlu, daha bir huzurlu olduğu yerler veya eşyalar vardır. Her birinin benim için ayrı anlamı olan bu eşyaları ve yerleri sizlerle paylaşmak istedim :)
ilk olarak salondan başlayalım
 Gördüğünüz pembe rafı evimin altındaki marketten çaldım! :) Dergilerimin bir kısmını buraya koyuyorum ki bulmam daha kolay olsun diye... Yanlarındaki reklamları kapatmak içinde yine dergilerden kestiğim güzel fotoğrafları ve yazıları koydum... Jane Birkin & Serge Gainsbourg çiftine olan hayranlığım da ordan direk göze çarpıyor :)
 Siyah ve beyaz ikilisinin yeri bende apayrı evin her yerinden de belli oluyor bu. Siyah Beyaz televizyonum ve masa örtümü çook seviyorum. Yerde gördüğünüz Marilyn Monroe örtüsünü de daha önce pazardan almıştım 1Tl gibi bir fiyata :) Üstündeki şarap şişesi ve şarap kutusunu da erkek arkadaşım hediye almıştı pek seviyorum onlarıda. Arkasında gördüğünz yine üstünde dergiden kesilmiş fotoğraflar olan kutuda yine dergi kutusu. Acqua & Coco yazılı kutuda markafoninin o şeker kutularından biri. Genelde arkadaşlarım arasında Coco diye çağrılan ben ve erkek arkadaşımın Acqua sevdasından kaynaklı bir kumbara. Bozukluklarımızı içine atalım diye yaptığım acemice bişey :)
Meryem Ana ve Hz İsa'nın tablosunu da beşiktaşta 2. el dükkanından almıştım 3-4 yıl önce. Çok sevmiştim daha ilk gördüğümde. Tablonun arkasında bikaç tane de kart vardı, yılbaşı kutlama amaçlı birileri birilerine yollamıştı. Ve tabiki de siyah beyaz Marilyn Monroe salonumun baş köşesindeki yerini aldı.
Pembe geceliği babam annem için almış yıllar önce :) İlk gördüğümden beri bayılıyorum kendisine ve şapkamıda erkek arkadaşım ada gezimizde almıştı...

İngilizlerin meşhur kırmızı telefon kulubesini babam yıllar önce Ingiltere'den hediye almıştı bana. Hala içinde ilk aldığı günden kalan bozukluk paralarım duruyor ileride çocuklarıma koleksiyon niyetine vereceğim hepsini :)
Ve kırmızılı beyaz yıldız :) Geceleri çok güzel loş ışık sağlıyor kendisi odaya :)
Filmlerim ve Mini Cooperlarım da ayrı bir tutkum. Gördüğünüz Dvdler sadece bir kısmı tabi yatak odasında ayrı bir yerleri var onların. Mini Cooperlarımı da yıllar önce çooook uygun fiyata Toys R Us 'dan almıştım.


Mutfağa doğru gelirken sağda gördüğünüz o siyah beyaz fotoğraflar ve Fransa aşkım ortaya çıkıyor. Annem ve Babamın gençlik halleri ve Taksim'de kitapçılardan topladığım bir kaç siyah beyaz fotoğraf var mantar panomun üstünde. Soldaki ise Buzdolabımın üstü erkek arkadaşımla annemle abimle ve arkadaşlarıma olan birbirinden eğlenceli fotoğraflarım. Ben evde zamanımın çoğunu mutfakta geçiriyorum ve en çok mutfağı süslemeye bayılıyorum.
 Mutfak masamın üstünde küçük radyo ve televizyon işlevi gören kırmızı kutum var :) Minik yeşil buzdolabıma ve rengarenk kepçe bilmemne takımlarıma da bayılıyoruuum. Şeker gibiler insanın ısırası geliyor :) 
Ve son olarak yatak odamda yatagımın karsısındaki bu minik tabloları ve komidinimin üstündeki başucu kitaplarımla (Başucumda Müzik Kürşat Başar - Kasabanın En Güzel Kızı Charles Bukowski) birlikte annemle babamın düğün fotoğraflarını çoook seviyorumm! 

Sizin evinizde bakmaya doyamadığınız neleriniz var? :)

2 yorum:

yasemen k. dedi ki...

Başucumda müzikk <3 benim de başucu kitabımdır kaç kere okudum hatırlamam ne zmn acıp okusam aglarım :(

Stardust Memories dedi ki...

Gerçekten mükemmel kitaptır kendisi.. bir de yaşanmış gerçek hikaye olması insanı daha da etkiliyor. Cep kitap olan mı yoksa eski basım mı var sende? Eski basımın kapağıda müthişti de...

Related Posts with Thumbnails