30 Nis 2011

Royal Wedding - Prens William & Kate Middleton düğünü


İngiltere Kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile Kate Middleton düğünü bu yılın en önemli olaylarından biri olmakla beraber, tarihi bir olaya tanıklık etmenin de şansıydı bizler için. Herşey olaydı bu düğünde... Gelinliği hangi tasarımcının yapacağı, davetli listesinde kimlerin olacağı, hangi ünvanla çağrılacakları gibi. Tarihler bugünü gösterdiğinde cevapların hepsiyle tek tek karşılaştık ve masal gibi olan düğünde hepimiz birer Kate, birer William olmak için iç geçirdik :) İşte Dünya'nın takip ettiği o masal gibi düğünden en güzel anlar ve düğünün başrol kahramanları.

Tabikide İngiltere ve tüm Dünya için en önemli isim başrolde olacak. Kraliçe Elizabeth olmasaydı hangi biri olabilirdi ki? Kraliçe Elizabet giydiği sarı Angela Kelly içinde bir güneş gibi parlıyordu adeta. Yine Angela Kelly imzalı şapkası, pırlanta kolyesi, broşu, beyaz eldivenleri ve beyaz çantasıyla tam anlamıyla bir klasikti. 

 Prens Charles & Camilla çifti de aynı klasikliği sürdürüyorlardı. Damadın babası, Kraliyet donanmasının kıyafetiyle karşımızdayken, Camilla ise giydiği Anna Valentine ile klasik ama çokta güzel olmayan bir görüntü ile karşımızıdaydı. (Ya da ben hala orada Diana'yı görmek istediğimdendir)

Gelinin annesi Carole Middleton açık mavi Catherine Walker  (Diana'nın favori tasarımcılarından biriydi) ile katılmıştı seremoniye. Kesimi ve rengi itibariyle ben çok yakıştırdım kendisine. 

Düğünün en önemli başrollerinden biride Kate Middleton'ın nedimesi olan kız kardeşi Pippa Middleton'dı. O da ablası gibi tercihini Alexander McQueen'den yana kullanmış çok sade ve şık  bir elbiseyle katılmıştı törene. 

ve gelinin erkek kardeşi James Middleton'da bir çok genç kızın gönlünü çalarak düğündeki yerini almıştı.

Düğünden karelere geçersek;

 

Davetli listesinin şıkları rüküşleri




VEEEEE Son olarak hepimizin izlerken herşeyini dikkatle incelediği bitanecik gelinimiz Kate Middleton


  • Yeni Cambridge Düşesinin gelinliği hepimiz için aylardır merak konusuydu. Aylarca konuşulan bu konuda son noktayı Alexander McQueen markası koydu. Gelenekleri bozmayan aile yine Alexander McQueen dedi. Her ne kadar bu sefer tasarımını Sarah Burton'da yapmış olsa McQueen çizgileri olduğu belli oluyordu. Zarifçe işlenmiş dantel detayı 2 milimetre inceliğindeydi ve o güzel kuyruk tam tamına 3 metreydiiii!. Grace Kelly'nin gelinliğinden esinlenerek yapılan bu gelinlik bana keşke aynısı olsa dedirtmedi değil tabi. Ayrıca Hristiyan geleneklerine göre düğünde "bir yeni bir eski ve bir mavi süs" takmayı unutmadı. Gelinliğin altına dikilen mavi kurdeleyle geleneğin tüm parçaları eksiksiz tamamlanmış oldu.
  • Tüm Dünya'nın heyecanla izlediği o törende ufak bir aksilik olmasa da olmazdı tabi. Prens William geline yüzüğü takarken Middleton'ın parmağının şişmesi nedeniyle zorlu dakikalar yaşandı ve yüzük zor da olsa gelinin parmağına takıldı :)
  • Middleton'ın küpeleri de anne ve babasının hediyesiydi. Her ne kadar daha zarif ve güzel bir şey olabilirdi desekte Aristokrat olmayan bir aile için oldukça gösterişli olduğu bir gerçekti.
  • Gelin Middleton'ın makyajı da çok konuşuldu. Koskoca Düşes makyajını kendisi yapmıştı bir çoğumuz için inanılır bir şey değildi bu :) Tabi gelinimiz bu makyajıda öyle evde öğrendiği yöntemlerle yapmamış  bunun için hem eğitim almıştı, hem de acil durumlara karşı!makyaj ekibide yanındaydı. 
  • Middleton saçlar için baştan topuz düşünmüş olsa da en son kararı yine yarım toplanmış saçlardan yanaydı. Bu arada Düşes'in saçlarını yapan ekipte Türk kuaför Hüseyin Öz'de yer alıyordu. 
  • Gelinin tacı ise Kraliçe Elizabeth'e annesinin 18. yaş gününde hediye ettiği Cartier marka idi.
 Happily Ever After! 


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails