27 Şub 2012

84th Oscar Nominations 2012 Red Carpet: 84. Oscar Ödül Töreni Kırmızı Halı


70 küsür metre olan kırmızı bir halı ve üzerinde Dünya'nın en ünlü kişileri. Tabi ki de Oscar'ı Oscar yapan bunlar değil ama bizi ilgilendiren en önemli kısmı o kırmızı halının üzerinde olanlar ve ne giydikleri. 
84.'sü gerçekleşen Oscar Ödül Töreni yine gecenin bir yarısı başladı ve bizlere işi gücü unutturup ekran karşısına dikti :) Lafı fazla uzatmıyorum ve sizi gecenin şık - rüküş hanımlarıyla başbaşa bırakıyorum. 


Her zaman olduğu gibi yine kırmızı halı postlarımın başrolünde Angelina Jolie var. Tercihini yine ve yine Atelier Versace'den yana kullanan tanrıçamız siyah kadife elbisesiyle bir kez daha bizlere kendisini hayran bıraktı. Söz konusu Angelina olunca uzun uzun konuşmaya gerek yok fotoğraflar herşeyi anlatıyor aslında. Benim için elbette gecenin en en en şıkı kendisi. 
PS: Bu güzelliğini "Neil Lane" mücevherleri ve "Jaime Mascaro" clutchı ile tamamlamıştı.


Gwyneth Paltrow beyaz Tom Ford elbisesinin içinde adeta bir kuğu gibiydi. Angelina bir hayal kırıklığı yaratsaydı kesinlikle birinciliğim Gwyneth'ten yana olurdu. Gönüllerin birincisi çok sade olan elbisesindeki pelerinimsi detayla zarif bir şıklık elde etmiş. Saç, makyaj ve mücevherleriylede öyle güzel tamamlamış ki bu zarifliği tek bir kusur bile bulamıyor insan. 
Meraklılarına mücevherleri "Anna Hu", ayakkabısı ise Jimmy Choo imzalıydı.

Milla Jovovich halıya ilk gelenlerdendi ve giydiği Elie Saab Couture elbisesiyle hepimizi pek mutlu etti. Tek omuz işlemeli elbisesi, Edie Parker clutchı,Jacob & Co mücevherleri, saçı, makyajı ve hatta ojeleriyle mükemmel bir uyum içerisindeydi.

 Rooney Mara beyaz Givenchy elbisesi içinde şıktı, feminendi, sevimliydi kısacası harikaydı. Aksesuar olarak sadece yüzüğü tercih etmesine rağmen hiç göze batan bir sadelik oluşturmamıştı. 
PS: İtiraf ediyorum başta göğüs kısmını beğenmemiştim fakat gözüm alıştıkça daha bir güzel geldi ve elbisesini daha sabah seçtiğini öğrenince kesinlikle "stil bu" dedim içimden.

Jessica Chastain'i gördüğü gibi bir çok kişi bu işlemenin McQueen eseri olduğunu anlamıştır. Elbisesi biraz ağır gibi dursada saçıyla ve makyajıyla birleşince çok yakışmıştı. Mücevherlerinde de tercihini Harry Winston'dan yana kullanmış güzel oyuncu.

Michelle Williams Louis Vuitton mercan rengi elbisesi ile geceye katılanlardandı. Peplum tarzındaki elbisesine, belindeki fiyonk aksesuarı ayrı bir şekerlik katmıştı. Tabi birde madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak eğer elbiseyle son derece uyumsuz pembe renk bir clutch tercih ederek ve o clutch sayesinde elbisenin bütün havasını yerle bir etmişti.
PS: Elbisesi için 300 saatlik bir işçilik söz konusuymuş.

Emma Stone tam bir "lady in red" kıvamındaydı. Bir çok kişinin aksine saçları ve elbisesinin uyumunu ben çok sevdim. Elbisesinde tercihini Giambattista Valli'den yana kullanan Emma, çanta ve mücevherlerinde de baştan aşağıya Louis Vuitton'a bürünmüştü.

Penelope Cruz lilamsı (mavi gri karışımı aslında:) Armani Prive organza elbisesi ve yandan toplanmış saçları ile şıktı. Aksesuarlarına gelecek olursak eğer elmas kolyesi 56 karatçık, salkım küpeleri 15 karatçık ve elmas bileziği 43 karatçık. Peki bizim ona olan sevgimiz? İşte o paha biçilmez:p

Kate Mara küçük, masum bir kız çocuğu gibiydi halıda. Bunda elbisesi ve saçlarının toplanışı etkiliydi tabi. O masum masum kameralara bakarken Jack Guisso Couture işlemeli elbisesi, Lorraine Schwartz mücevherleri ve Briand Atwood ayakkabıları ile şıklar listesine adını yazdırmıştı bile.

Sandra Bullock, Marchesa içinde oldukça zarifti. Elbisenin renk ve üzerindeki işlemeleri olsun, clutchı olsun, mücevherleri olsun hepsi çok uyumluydu. Ben çok sevdim bu birleşimi!

Berenice Bejo kırmızı halının vazgeçilmezi olan Elie Saab ile katılmıştı geceye. Sezonun en moda renklerinden olan minti tercih etmiş, küpelerinide yine yakın renklerde seçmişti. Açıkçası küpelerini kıyafetiyle pek uyumlu bulmadım, bulamadım. Daha küçük ve renk olarak daha sade bir şey seçseydi bence daha güzel olabilirdi. Yine de Natalie Portman'ı gördükten sonra bunlar çoook güzel gelebiliyor gözüme. 

Kırmızı halı postlarımın vazgeçilmezlerinden biri olan Tina Fey, kilo vermiş ve Carolina Herrera peplum elbisesi çok yakışmıştı. Bvlgari mücevherler, Stuart Weitzman ayakkabılar ve Roger Viver çanta ile bu güzel görüntüyü tamamlayanlar arasında.

Ve sıra geldi tercihini pastel renklerden yapanlara. Kırmızı halıda ilk hayal kırıklığını Cameron Diaz ile yaşadık. Ten ve saç rengiyle nerdeyse aynı renk olan Gucci elbisesi güzel olsa da çok soluk kalmıştı. Bir de buna yeni saç kesimi eklenince sonuç hüsran olunca  Bu hüsranı ne Salvatore Ferragamo ayakkabılar ne de milyon değerlik mücevherler kurtarmıştı.

Bir diğer hayal kırıklığıda Kristen Wiig tarafından geldi tabi. J. Mendel tasarımı olan bu elbisenin üst kısmı bir korseden farksızdı adeta. Alt kısımdaki hareketlilik bile kurtarmadı o yüzden . Bir de yine aynı sıradanlıkta ki makyajı ve saçları da eklenince sonuç yine hüsrandı. Pastel tonlarının ayarı cidden çok önemli bu tip organizasyonlarda ve o ayarı tutturamayınca sonuç felaketler doğurabiliyor. O yüzden ya ya aksesuara ağırlık, ya da saç makyaja bir ağırlık verilmeli diyorum kanımca. Ne dersiniz haksız mıyım?

Natalie Portman'ın o hamile halinden eser yok şimdiiiii... Nerde o hamilelik dönemindeki şıklıkları nerde bu seneki ödül törenlerindeki rüküşlüğü. Puantiyeli elbise nedir yahu? Dünyanın en güzel kadını bile olsa kırmızı halıda giyilebilecek en son şey puantiyeli elbisedir. Bunun Dior olması da hiç birşeyi değiştirmiyor. Hele o güzelim Harry Winston mücevherler, olmuş mu hiç o elbiseyle? Oscar'ın bir numaralı rüküşü bana göre Natalie Portman. 

Ve geceyi bir tanecik Denizkızımız yada kabuğumuz mu demeli?   Jennifer Lopez ile sonlandırıyoruz. Bu kadının poposu güzel diye sürekli bir denizkızı modeller giymesini ve balık etli vücudunu ortaya sermesini hadi bir nebze olsun anlıyoruzda bunun alenen gözümüze sokmasına gerek yoktu ki.. Elbisenin ilk üst kısmını gördüğümde herşey ne kadar da güzeldi oysaki sonra kameralar aşağıya doğru indikçe bütün güzellik kayboluverdi bir anda. Sonuçta balık etli bir deniz kabuğu olmuştu işte... 
Ha bu arada merak edenler için: Elbisesi; Zuhair Murad Clutchı: Ferragamo.

İşte aylardır merakla beklenen gecenin şıkları rüküşleri bu şekilde. Peki sizin favoriniz kim-ler-di? Yada rüküş bulduklarınız? 


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails